theaterdocent

Insula College Koningstraat, Dordrecht
Janneke van ’t Hoff verzorgt op het Insula College alle drama lessen aan de ouderbouw van de Mavo. Naast de lessen is zij mentor van klas 2, cultuurcoördinator, docent geschiedenis en organiseert en regisseert zij ieder jaar een grote schoolvoorstelling.

Anne Frank school, Papendrecht
Sinds 2018 verzorgt Janneke, in blokken van 15 weken, theaterlessen aan de kinderen van de internationale schakelklas. De kinderen spreken geen tot zeer weinig Nederlands en variëren in leeftijd. De lessen zijn gericht op plezier, emoties, samenwerken en taalontwikkeling.

In de lessen heb ik gezien dat elk kind zichzelf durfde te zijn en dat is een mooi compliment voor Janneke, om dit met een aantal lessen te creëren. Janneke heeft een veilige sfeer gebracht op de vrijdagmiddag.
Alison van Wijngaarden, Anne-Frankschool, 2018.

Hans Petri school (praktijkonderwijs), Dordrecht
In 2019 heeft Janneke theaterlessen mogen geven aan een klas waar veel problemen onderling speelde. De lessen waren gecombineerd met Rots en Water. Voorbeelden van onderwerpen waren: verbale en non-verbale communicatie, emoties, status en samenwerken.

SBO de Kameleon, Papendrecht
In 2018 en 2019 heeft Janneke hier lessen verzorgt voor de groepen 6 t/m 8. Naast de lessen heeft zij in samenwerking met Servicebureau Onderwijs en Cultuur een leerlijn theater ontwikkelt voor de gehele school die schooljaar 2019-2020 in gebruik zal worden genomen.

Kunstkanjers, Alblasserdam
Kunstkanjers is een project dat zorgt dat kinderen voor een kleine bijdrage aan creatieve lessen buitenschools kunnen deelnemen. Janneke heeft hier theaterlessen verzorgt voor twee groepen waarbij er een mini-voorstelling is gemaakt als mooie afsluiting.

Bekijk hieronder een opname van RTV-Dordrecht waar Janneke uitlegt waarom de leerlingen van het Insula College deelnemen aan de ‘Dordtse Synode’ en het belang van kunst en Cultuur.