Janneke van ’t Hoff

Janneke van ’t Hoff is een ambitieuze theaterdocent en in 2012 afgestudeerd aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Ze geeft Drama en geschiedenis aan het MBO Drenthe College te Emmen, aan de opleiding onderwijsassistent en pedagogisch medewerker.
Daarnaast heeft zij ervaring in het verzorgen van theater lessen op het (speciaal) basis en voortgezet onderwijs, internationale schakelklassen, vrijetijdstheater, het ontwikkelen van een theaterleerlijn voor PO en VO , lesmateriaal omtrent historisch erfgoed en maakt zijn voorstellingen voor diverse doelgroepen.

Janneke van ’t Hoff

Haar inzet is om kinderen en jongeren sociaal weerbaar te maken binnen de klassensituatie, met als doel een veilige groep waarin iedereen zichzelf mag zijn en in zijn eigen kracht staat.

Janneke van ’t Hoff vindt het interessant om theater te   combineren met sociale vaardigheden. De groei die leerlingen doormaken dankzij theater is bijzonder om deel van uit te mogen maken. Van hulpje achter de coulissen naar een eerste kleine rol en later een grote hoofdrol met solo zang. De weerslag daarvan zie je terug in de dagelijkse lespraktijk. Leerlingen kunnen beter voor zichzelf opkomen, staan meer open voor het ‘anders’ zijn, werken beter samen en staan zelfbewuster in het leven.

Janneke is zeer kundig. Zowel didactisch als inhoudelijk. Tevens heeft ze een goed gevoel voor verschillende doelgroepen en hun behoeften. Ze weet een veilige omgeving te creëren, waarin veel moois ontstaat. Wij waarderen haar daadkracht, vakkennis, professionele houding en betrokkenheid.
Jolinda van Dijk, Servicebureau onderwijs&cultuur, 2020.

‘Anne Frank school, Papendrecht, 2018’