Blog

Theaterlessen op de Anne Frank school in Papendrecht.
De laatste lessen zijn gegeven aan de wereldklas op de Anne Frank school. De afgelopen maanden heb ik les mogen geven aan kinderen die nog niet heel lang in Nederland zijn en eerst de taal goed moeten leren voordat zij kunnen uitstromen naar een reguliere klas. De leeftijd was variërend van 6 t/m 12. Het doel was dat de leerlingen aan het eind van de lessen emoties kunnen uiten en herkennen, in elkaar kunnen inleven en dat ze vooral veel plezier zouden hebben. De eerste lessen gebeurde er direct een heleboel in de groep. Er kwam veel emotie los. Door veel samen te werken, toneel te spelen en met handen en voeten problemen op te lossen zijn de doelen behaald. De leerkrachten waren enthousiast en hebben in deze 13 weken echt een verandering zien ontstaan. 

Reactie van de leerkracht:
Emoties herkennen, maar het ook durven uiten. Het herkennen ontwikkelen ze sneller dan het zelf uiten. Met de maskers kunnen ze zich schuilen, maar toch ook zich uiten en dat is voor hen een veilige stap. Ik merk in de klas de leerlingen meer uiten, maar ook dat er emoties loskwamen tijdens de theaterlessen. Vooral in de eerste paar lessen!
In de lessen heb ik gezien dat elk kind zichzelf durfde te zijn en dat is een mooi compliment voor Janneke, om dit met een aantal lessen te creëren. Janneke heeft een veilige sfeer gebracht op de vrijdagmiddag.

Anne frank 2Annefrank 3cropped-img_1302.jpeg

 

Mini voorstelling ‘De museumroof’. 
Vrijdag 1 juni is de presentatie van de Kunstkanjers met de mini voorstelling ‘de Museumroof’. Twee dievenbendes willen beide de kroonjuwelen uit de Tower of Londen stelen. Ze weten alleen niet dat ze dit allebei op precies dezelfde avond gaan doen! Beide bendes zijn goed vermomd en weten zich te verstoppen in het museum. Maar zodra de dieven de kroon willen stelen gaat alles mis! En dan blijkt er nog een kaper op de kust te zijn… !

De kinderen van de Kunstkanjers hebben in zes lessen heel hard gewerkt om deze voorstelling aan familie, vrienden en belangstellenden te laten zien! Nieuwsgierig geworden? Kom dan 1 juni kijken bij Landvast in Alblasserdam van 17.00 tot 17.30.

Schermafbeelding 2018-05-25 om 18.41.05

De voorstellingen van de musical ‘Sing it Sisters’ waren een swingend succes!
Afgelopen maart hebben docenten en leerlingen van het Insula College Dordrecht een swingende voorstelling op de planken gebracht. De musical ‘Sing it Sisters’ was een groot succes. De vijf voorstellingen waren met in totaal ongeveer 1000 bezoekers van onder andere 14 verschillende basisscholen uit de Dordrecht uitverkocht! Wat zit er een talent op deze school!

Het verhaal van Doloris…
Doloris is een nachtclubzangeres en op een avond is zij getuige van een moord! Ze meldt de moord bij de politie en wordt de kroongetuige in de zaak tegen de beruchte crimineel Vince de la Rocca. Vince en zijn hulpjes mogen Doloris uiteraard niet vinden en daarom duikt zij onder in een klooster. Hier moet zij vermomt als non meedraaien in het stille kloosterleven. Maar de luidruchtige en swingende Doloris zet de boel op stelten en weet misschien ook nog een hele middelbare school te redden! De krant, televisie en fotografen houden deze nieuwe gebeurtenissen scherp in de gaten. Als Vince en zijn hulpjes haar maar niet weten te vinden…

SEB_4756_SEB_4519_SEB_4601IMG-20180318-WA0010

Theaterlessen bij KunstKanjers zijn begonnen! 
Morgen alweer de vierde les van de KunstKanjers groep. De eerste les hebben we gekeken naar de basisvaardigheden van theater. En nu de vierde les zijn de rollen verdeeld en wordt er hard gewerkt aan een serieus script. Op vrijdag 1 juni zal de eindpresentatie zijn van het stuk ‘De museumroof’! En dat is net zo spannend als dat het klinkt. Twee dievenbendes willen namelijk de kroonjuwelen stelen uit de Tower of Londen. Ze weten alleen niet dat ze dit beide op het zelfde moment gaan doen… En is er echt niet nog iemand die ook aast op de kroon? Genoeg stof voor een grappige en spannende eindpresentatie!

Meer lezen over de projecten vanuit Kunstkanjers? Kijk op de site!
Kunstkanjers Alblasserdam

1121_1